Forums
View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Dec 21, 2014 8:24 am



Reply to topic  [ 4 posts ] 
 PIE in nested div not working when setting background-color 
Author Message

Joined: Tue Aug 17, 2010 2:32 pm
Posts: 3
Post PIE in nested div not working when setting background-color
This code will not work in IE (7). When setting blue to transparent it will work. Anyone knows Why??

<html>
<head>
<title>background image CSS3 styling </title>
</head>
<body>
<div style="background-color:blue;border:1px solid red;" >
<br/><br/>
<div style="border: 1px solid #999;-webkit-border-radius: 10px;-moz-border-radius: 10px;border-radius: 10px;
-moz-box-shadow: 10px 5px 5px black;-webkit-box-shadow: 10px 5px 5px black;box-shadow: 10px 5px 5px black;
behavior: url(PIE.htc);
background-color:white;width:80%;z-index:999;">
Alice was beginning to get very tired of sitting <br />
hot day made her feel very<br /><br />
</div>
<br/><br/>
</div>
</body>
</html>


Tue Aug 17, 2010 2:36 pm
Profile

Joined: Tue Aug 17, 2010 2:32 pm
Posts: 3
Post Re: PIE in nested div not working when setting background-co
After trying all kinds of possible html-constructions, the following had effect (in IE, other browsers had no problems):
I changed the first div style to:

<div style="background-color:blue;border-radius: 20px;behavior: url(PIE.htc);" >

or to get a square first div:

<div style="background-color:blue;border-radius: 1px;behavior: url(PIE.htc);" >

(I used 1px because 0px will not work !!)


Wed Aug 18, 2010 1:44 am
Profile

Joined: Wed Jul 14, 2010 11:46 am
Posts: 1448
Post Re: PIE in nested div not working when setting background-co
Roland, take a look at the z-index issue described at the top of http://css3pie.com/documentation/known-issues/. This sounds like it's probably what you're running into.


Wed Aug 18, 2010 1:54 pm
Profile

Joined: Tue Aug 17, 2010 2:32 pm
Posts: 3
Post Re: PIE in nested div not working when setting background-co
Had tried that ofcourse (using the z-index) but I overlooked the "position:relative" bit...
Removed the z-index's and changed the first div to :

<div style="position:relative;background-color:blue;border:1px solid red" >

This worked!
Thanks Jason for pointing out the "relative" bit


Thu Aug 19, 2010 1:26 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.